Bioscience

Ontdek de wereld van bioscience 

De Bio Science Week

Van 17 t/m 21 juni kun je bij het Werkcafé alles ontdekken over bioscience. Tijdens deze week bieden we workshops en informatiesessies aan, gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in deze dynamische sector. Kom langs zonder afspraak en krijg inzicht in wat bioscience voor jouw toekomst kan betekenen. 

Waarom bioscience? 

Bioscience biedt veel kansen. De vraag naar professionals in deze sector groeit, wat zorgt voor goede baanmogelijkheden. Of je nu een carrière switch overweegt of net je eerste baan zoekt, bioscience biedt een stabiele en uitdagende werkomgeving met veel doorgroeimogelijkheden. 

Wat is bioscience?

Bioscience draait om het bestuderen van levende organismen en biotechnologie. Veel functies zijn gericht op clean room proces werk, wat betekent dat je in een schone en gecontroleerde omgeving werkt. Deze banen, vaak op mbo 3/4 niveau, vereisen geen specifiek diploma, maar wel vaardigheden zoals nauwkeurigheid, focus, en het vermogen om Engels te spreken. Denk aan functies zoals laboratorium assistent, productiemedewerker, en logistiek medewerker. Naast het clean room werk zijn er ook ondersteunende beroepen beschikbaar, die bijdragen aan het algehele proces. 

Samenwerking met Leiden Bio Science Park: 

Wij werken samen met het Leiden Bio Science Park om je van de beste informatie te voorzien. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we actuele en relevante kennis kunnen delen en je kunnen helpen met netwerk- en carrièremogelijkheden binnen het bio science veld. 

Kom naar de Bio Science Week en ontdek jouw mogelijkheden! Het Werkcafé staat klaar om je te helpen de eerste stap te zetten naar een toekomst in bioscience. 

Waar vind je het Werkcafé?

Er is altijd een Werkcafé bij jou in de buurt. Hieronder vind je alle locaties en de eerstvolgende openingstijden:

Leiden
Level, Bargelaan 190
18/06/2024
09:30 – 11:30 uur

Iedere dinsdag

Alphen a/d Rijn
Gemeentehuis, Stadhuisplein 1
19/06/2024
09:30 – 11:30 uur

Iedere woensdag

Katwijk
Bibliotheek, Hoorneslaan 297
20/06/2024
10:00 – 12:00 uur

Iedere 1ᵉ en 3ᵉ donderdag van de maand